În perioada 25-27 februarie, în municipiul Baia Mare, la sediul Consiliului Judeţean Maramureş, va avea loc atelierul de mobilitate „Conectează-ţi comunitatea la lume!”. Organizat în regim rezidenţial, atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de mobilitate în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Tineret.
Acest atelier se adresează managerilor sau personalului din organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de mobilitate aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Tineret. Instituţiile vizate sunt orice tip de organizaţie (publică sau nu) din România, implicată în activităţi în domeniul tineretului: organizaţii, asociaţii, fundaţii sau ONG-uri non profit implicate în activităţi din domeniul tineretului; centre educaţionale/biblioteci/muzee/ ce oferă servicii educaţionale pentru tineri; întreprinderi sociale cu activităţi în domeniul tineretului; organisme publice la nivel local, regional: primării şi consilii locale, consilii judeţene; instituţii de învăţământ preuniversitar publice sau private active în domeniul tineretului şi care desfăşoară activităţi de învăţare nonformală: şcoli gimnaziale, licee; instituţii de învăţământ preuniversitar pentru activităţi extraşcolare în domeniul tineretului şi care desfăşoară activităţi de învăţare nonformală: Palatul copiilor. Tematicile abordate în cadrul atelierului vor fi: identificarea nevoilor instituţionale şi ale grupului ţintă, condiţii de eligibilitate în cadrul unui proiect Erasmus+, obiectivele şi activităţile unui proiect Erasmus+, partenerii implicaţi şi rolurile acestora într-un proiect, rezultatele şi impactul unui proiect Erasmus+, recunoaşterea rezultatelor învăţării în cadrul unui proiect Erasmus+, monitorizarea şi evaluarea rezultatelor, aspecte de management al proiectului. Vor avea prioritate organizaţiile/instituţiile care implică în activităţile curente în mod prioritar tinerii cu nevoi speciale şi care îşi propun ca proiectul să se adreseze nemijlocit acestor grupuri. Pentru atelier nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Costurile pentru cazare, masa şi eventualul transport reprezintă cofinanţarea participantului.
Pentru mai multe informaţii şi înscriere accesaţi: http://bit.ly/AtelierBM. Termen limită de înscriere este 10 februarie.