Premiile UZPR 2018

0
52

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România lansează concursul ”Premiile UZPR” pentru lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2018, prilej de cultivare și confirmare a valorilor jurnalismului românesc.

Tema concursului este „Tot ce-i românesc nu piere”. Valorile unui popor rămân să depună mărturie pentru devenirea acestuia. Poporul român a dăinuit și va dăinui prin valorile sale.
Prin activitatea jurnaliș­tilor, valorile neamului nostru nu doar că sunt făcute cunoscute, dar ele se constituie și modele morale și identitare. Artei jurnalistice îi revine datoria de onoare de a susține și promova valorile naționale, făcându-le și prin scris nepieritoare.
Sunt invitați să participe atât profesioniștii din mass-media, cât și tinere condeie jurnalistice (elevi și studenți) din țară, jurnaliști români din țările limitrofe și diaspora românească. Criteriile de evaluare vizează originalitatea abordării subiectului, abilitățile jurnalistice ale autorului, creativitatea și relevanța în acord cu tema concursului. Vor fi premiate cele mai bune producții la următoarele secțiuni: • presă scrisă; • presă on-line; • carte de specialitate; • radio; • televiziune.
Juriul, alcătuit din specialiști și profesioniști în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări din fiecare secțiune. Ca în fiecare an, se va acorda Marele Premiu pentru întreaga activitate jurnalistică.
Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 31 martie 2019. Lucrările pot fi trimise pe adresa UZPR, B-dul Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, București. Acestea trebuie să fie însoțite de un formular de înscriere, cuprinzând datele de contact ale concurentului.
Toate materialele scrise trebuie să fie însoțite de dovada redacției în care au apărut (link pentru presa online, pagina scanată cu articolul semnat de autor și antetul publicației tipărite). Materialele audio-video vor fi prezentate pe suport electronic (CD/DVD) cu dovada difuzării la o redac­ție radio-tv.
Premiile vor fi decernate în ultima decadă a lunii mai 2019. (A.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.