Deputat Adrian Todoran: PSD a întrecut orice limită! Vor şi alte pensii speciale, dar se opun creşterii alocaţiei pentru copii

0
75

Chiar credeţi că le-aţi auzit pe toate? Atunci ce spuneţi de asta, după ce şi-au dat de la ei putere pensii speciale de-a dreptul nesimţit de mari, parlamentarii PSD-ALDE au pregătit acum o categorie de pensii speciale, şi mai speciale, pentru întreg personalul auxiliar al Parlamentului, funcţionari angajaţi de partid, şoferi, liftiere sau femei de serviciu! Asta propun cei trei magnifici ai PSD, Şerban Nicolae, Iordache şi Nicolicea, conştienţi că de asta i-a trimis poporul acolo. Fără a prezenta în proiectul de lege sursa de finanţare, de unde vor lua banii, însă cine sunt ei să se împiedice în astfel de detalii, doar ne-au spus reprezentanţii PSD în repetate rânduri că tot ce decid ei e pentru că pot şi pentru că ei merită.
Aşa se preocupă PSD de pensionari? Îşi bat joc de părinţii şi bunicii noştri care au muncit din greu o viaţă întreagă, iar acum au o pensie ce nu le permite nici măcar un trai decent. Pensiile speciale sunt un furt orchestrat de PSD, pentru a-şi umple buzunarele cu mii de lei, chiar dacă au cotizat doar cu 10% din sumă la contribuţiile obligatorii.
Au creat un sistem paralel, doar pentru unele categorii privilegiate, ajungându-se la pensii cu adevărat exagerate, pentru care românii plătesc din buzunarul propriu peste 200 de milioane de euro în fiecare lună, în timp ce pentru pensia minimă garantată a cetăţenilor sunt alocaţi doar 150 de milioane de euro lunar.
Pensiile speciale, stabilite fără nicio logică economică, duc la accentuarea discriminării între cei care au deţinut anumite demnităţi publice, s-au bucurat de salarii mari, vor încasa pensii la fel de mari, sau în unele cazuri chiar mai mari decât salariul, şi toţi ceilalţi oameni care au muncit o viaţă în sistemul public sau privat, dar care nu au deţinut şi ei o funcţie de demnitate publică.
Eu şi colegii mei din Partidul Mişcarea Populară am iniţiat legea prin care vrem să anulăm pensiile speciale ale parlamentarilor, proiectul ajungând de curând în dezbatere la comisiile din Camera Deputaţilor, urmând ca ulterior votul final din plen să decidă asupra iniţiativei noastre de anulare a pensiilor speciale, moment în care o să putem vedea cu toţii cine şi cum votează, care aleşi ai poporului sunt preocupaţi doar de buzunarul propriu şi care mai au totuşi respect pentru cetăţeni şi minima decenţă să renunţe la nişte bani pe care nu-i merită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.