În Baia Sprie, poliţiştii au marcat „Ziua Poliţiei Române”

0
131

Ziua de 22 martie va fi una de neuitat pentru cetăţenii, dar mai ales pentru elevii şcolilor din oraşul Baia Sprie şi localităţile aparţinătoare. Poliţia Baia Sprie a organizat manifestări ample cu prilejul aniversării a 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.
La eveniment au participat comisarul Gheorghe Turda – şeful Poliţiei Baia Sprie, primarul oraşului – Alin Sebastian Bârda, viceprimarul – Tiberiu Barkoczi, consilieri locali, poliţişti, cadre didactice, elevi, cetăţeni ai urbei. Acţiunile s-au desfăşurat în Parcul Civic al oraşului.
Poliţişti rutieri, criminalişti, de investigaţii criminale, ordine publică, proximitate şi prevenire, dar şi cei din structurile serviciului de acţiuni speciale au efectuat demonstraţii în care au fost angrenaţi şi câinii de serviciu. Cei prezenţi au putut vedea tehnica folosită în activitatea de poliţie, laboratorul criminalistic mobil (folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor), autospeciale, tehnică, uniforme din dotarea poliţiştilor de la rutieră, ordine publică şi luptătorilor SAS.

Poliţist de conjunctură

Cu această ocazie lucrătorii poliţiei şi-au dorit să fie mai aproape de cetăţeni, să se „dezbrace” de uniformă şi să fie mai prietenoşi, mai amabili şi mai zâmbitori cu cei din jur. „Ne-am dorit să fim mai aproape de cetăţeni şi să le oferim posibilitatea de a cunoaşte mai multe aspecte ale activităţilor desfăşurate de cei chemaţi să vegheze la respectarea legii” – spunea comisarul Gheorghe Turda, şeful Poliţiei Baia Sprie.
Autoturismele poliţiei de la rutieră şi câinii de serviciu au stârnit cel mai mult curiozitatea tinerilor. Cu greu au putut fi ridicaţi de la volan şi cu tristeţe au lăsat jos megafonul staţiilor montate pe autoturismele de poliţie, la care au făcut somaţii vocale „de veritabili poliţişti”. Unii şi-au pus cascheta în cap şi au trecut la treabă.
„A fost o zi specială pentru mine. Am fost curios să văd, măcar pentru o clipă, cum e să fii poliţist. Recunosc că am emoţii de fiecare dată când îi zăresc, dar acum m-am liniştit văzând, că nu sunt aşa de duri precum credeam. Au fost amabili cu noi şi ne-au ajutat să aflăm multe informaţii despre activitatea lor” – spunea elevul Dorel Pop

25 martie – Ziua Poliţiei Române

Azi, de la ora 9, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare are loc vernisajul expoziţiei de desene/felicitări realizate de elevi cu tema „La mulţi ani, Poliţia Română!” şi premierea câştigătorilor, iar de la ora 12, la Centrul de Instruire şi Marketing al CCI MM, din Baia Mare, are loc şedinţa festivă „ZIUA POLIŢIEI 2019” şi ceremonia de avansare în gradul profesional următor, la termen, a poliţiştilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.