„Reflecţii într-o lume alternativă”

0
82

• Vernisajul expoziţiei de artă plastică •

În data de 21 martie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Secţia pentru copii, a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică „Reflecţii într-o lume alternativă”, o lume „creată de mine, de tine, de toţi”, după cum afirmă însăşi artista Maia Farcaş, realizatoarea acestei expoziţii. Elevă în clasa a VI-a a Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu”, Maia Farcaş visează de mică să devină un artist cunoscut şi să lucreze în industria filmului pentru realizarea machiajelor speciale.
Expoziţia tinerei artiste, găzduită în holul expoziţional al Secţiei pentru copii, este inedită prin prisma vârstei fragede, dar şi a nevoii de a se exprima prin artă. Pe simeze se pot observa lucrări care se întind pe o perioadă de creaţie intensă de aproape 4 ani: 2016-2019 şi care denotă uşurinţa cu care tânăra artistă Maia trece de la o tehnică la alta – pictură, grafică, linogravură – şi modul unic de manipulare a unui material pentru a crea unicate hand-made (bijuterii, jucării cu puf, păpuşi).
La vernisaj, au luat cuvântul: bibliotecara Corina Şpan, şef serviciu, îndrumătorul în actul creaţiei, curatorul expoziţiei, profesor Daniel Bozga, artist plastic şi profesoara Claudia Bilaşco, diriginta Maiei. Au fost prezenţi colegi de clasă, cadre didactice, prieteni, membrii familiei.
Din partea conducerii Bibliotecii Judeţene, artistei Maia i-a fost oferită o diplomă pentru cea mai frumoasă expoziţie personală, realizată de un copil cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani, iar copilului Maia, care şi-a aniversat pe 21 martie ziua de naştere, i-a fost oferită în dar o carte care să o ajute în dezvoltarea pasiunii pentru artă.
Expoziţia este găzduită şi poate fi vizitată în perioada 18-29 martie.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.