Peste 48.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
33

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma acţiunilor specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 48.127 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 554.000 lei.
• Sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliţiei de frontieră Tarna Mare, pe direcţia localităţii Tămăşeni, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au su­pus somaţiilor legale prin voce, s-au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.
La cercetarea zonei s-au descoperit 14 colete cu ţigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 112.320 lei.
Ţigările au fost confiscate şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
• Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei şi Brodina au descoperit, în apropierea graniţei, mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 38.527 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 441.700 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.