4.815 persoane au fost sancţionate şi 298 permise reţinute pentru depăşirea vitezei în trimestrul I 

0
38

Viteza excesivă, neutilizarea centurii de siguranţă şi folosirea telefonului mobil fără utilizarea unui sistem hands-free sunt în topul celor mai frecvente abateri rutiere, constatate de poliţişti în primul trimestru al acestui an. Din cele 14.319 sancţiuni contravenţionale aplicate pentru încălcări ale prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice ale poliţiştilor, 13.874 (96,9%) au fost aplicate şoferilor.
În perioada ianuarie – martie a.c., cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au depăşit limitele legale de viteză. 4.815 persoane depistate conducând cu viteză peste limita legală au fost sancţionate contravenţional, iar 298 şoferi, care au depăşit limitele de viteză cu mai mult de 50 km/h, au rămas fără permisele de conducere.
În primele 3 luni ale acestui an, poliţiştii au depistat şi mulţi şoferi care au ignorat utilitatea centurii de siguranţă: 2.456 de conducători auto, dar şi 29 de pasageri au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea acestei norme.
Vorbitul la telefon în timpul şofatului se clasează pe locul al treilea în ierarhia abaterilor constatate de poliţiştii rutieri. Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care au vorbit la telefonul mobil, fără sistem hands-free, în timp ce conduceau autoturisme.
Nu este mic nici numărul persoanelor care au produs accidente de circulaţie cu pagube materiale şi nu au anunţat sau nu s-au prezentat la poliţie în termenul legal de 24 de ore. 74 de persoane au fost identificate ulterior de poliţiştii rutieri şi sancţionaţi contravenţional în acest sens.
Valoarea totală a amenzilor aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în trimestrul I, a fost de peste 5,7 milioane lei.
Inconştienţa unora poate costa viaţa altora! Ca să fiţi şi dumneavoastră, şi ceilalţi participanţi la trafic în siguranţă şi ca să fiţi scutiţi de amenzi, respectaţi legea! Vă garantăm că poliţiştii au ca obiectiv principal siguranţa şi vor fi în continuare prezenţi pe drumurile publice.

Joi, 25 aprilie are loc testarea pentru restituirea permiselor de conducere

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş informează persoanele care doresc să susţină testarea de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în vederea reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, că, în această săptămână, examinarea va avea loc joi, 25 aprilie, ora 10, la Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, Baia Mare, B-dul Unirii nr. 16.

Amenzi în sumă de 89.000 lei şi 13 permise reţinute în weekend
În weekend, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş, din Seini, Ocna Şugatag, Onceşti, Baia Sprie, Şişeşti, Ulmeni şi Sarasău au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea vitezei excesive.
Sâmbătă şi duminică au fost oprite pentru verificări aproape 300 de autoturisme şi au fost aplicate 187 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe şoferilor care conduceau cu viteză peste limita legală. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 89.000 lei. Totodată, în 13 cazuri, poliţiştii au aplicat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce. Pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au dispus retragerea a 3 certificate de înmatriculare.

Accident pe fondul neasigurării la depăşire în Tisa

Vineri seara, poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Tisa.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că, pe un sector de drum în aliniament, un autoturism a intrat în coliziune cu autoturismul pe care dorea să îl depăşească, al cărui conducător auto se angajase la rândul său în depăşire, fără să se asigure. În urma impactului, primul autoturism angajat în depăşire a fost proiectat în două capete de podeţ, după care s-a răsturnat pe plafon pe partea carosabilă. Patru persoane aflate în autoturism, printre care şi conducătorul auto, au fost transportate la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Bocicoiu Mare, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Celălalt conducător auto implicat în accident, un tânăr, de 25 de ani, tot din Bocicoiu Mare, a fost testat şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

O fetiţă de 3 ani a fost accidentată în Vălenii Lăpuşului

Un alt accident de circulaţie a avut loc duminică, în localitatea Vălenii Lăpuşului.
O fetiţă, în vârstă de 3 ani, care a traversat strada alergând, prin loc nepermis, a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism, condus de un tânăr, de 24 de ani. Victima a fost transportată la Spitalul din Târgu Lăpuş de către conducătorul autoturismului, iar ulterior a fost transferată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.