Acţiune naţională pentru prevenirea şi combaterea muncii ilegale a străinilor

0
34

Poliţiştii de imigrări au verificat peste 200 de societăţi comerciale şi au depistat 142 de străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau se aflau în şedere ilegală, în urma unor acţiuni întreprinse la nivel naţional. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de aproape 800.000 lei.
În luna aprilie, poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, acţiuni care s-au derulat 7 zile consecutiv, timp în care au fost efectuate 198 de controale la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, care au angajaţi cetăţeni străini, cu scopul de a constata modul în care sunt respectate prevederile legale de către angajatori şi angajaţi.
În acest sens, s-a avut în vedere existenţa avizelor de muncă pentru fiecare cetăţean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane şi legalitatea şederii pe teritoriul ţării noastre a străinilor.
În cadrul activităţilor, poli­ţiştii au verificat peste 200 de societăţi comerciale şi au legitimat 321 de străini, dintre care 142 se aflau în situaţii ilegale. În urma verificărilor s-a stabilit că 57 dintre aceştia desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, 15 nu aveau drept de şedere pe teritoriul României, 7 erau cu şedere ilegală şi muncă nedeclarată, iar 63 se aflau în alte situaţii.
Faţă de neregulile constatate, în cazurile cetăţenilor străini care se aflau în situaţii ilegale, poliţiştii au emis 21 decizii de returnare, 58 au fost îndepărtaţi direct la frontieră, iar pentru ceilalţi au fost dispuse alte măsuri. Totodată, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi, de peste 7.000 le. De asemenea, reprezentanţii societăţilor comerciale la care au fost constatate nereguli au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 780.000 lei.
Acţiunile s-au desfăşurat în cooperare cu inspectori din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă şi cu sprijinul altor lucrători din cadrul M.A.I.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.