Acţiunea Truck&Bus

0
45

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliţia Română desfăşoară acţiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.
În perioada 13 – 19 mai, poliţiştii maramureşeni vor acţiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.
În cadrul acţiunii, poliţiştii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Alcoolemie record pe drumul public în Rozavlea

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!
Poliţiştii rutieri au depistat, în weekendul care a trecut, mai mulţi bărbaţi care au condus autovehicule pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice. Recordul aparţine unui bărbat, de 40 de ani, domiciliat în comuna Rozavlea. Acesta a fost oprit pentru verificări sâmbătă, 11 mai, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1.13 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, po­liţiştii l-au condus la Centrul de Permanenţă Dragomireşti, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii rutiere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.