Ţigări, în valoare de peste 21.000 lei, confiscate în Halmeu

0
30

În Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat sătmăreanca N.A., în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni că femeia transportă ţigări, s-a efectuat un control asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cotiera autoturismului şi în cutii cu prăjituri, cantitatea de 198 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare totală de 891 lei, au fost confiscate, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

1.750 pachete cu ţigări descoperite la „frontiera verde” în Remeţi

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit, duminică, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Remeţi, 2 colete care conţineau ţigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 20.500 lei, au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Peste 6.000 de fapte ilegale constatate la frontieră în primele 4 luni din 2019

În primele 4 luni ale anului 2019, valorile de trafic înregistrate în punctele de trecere a frontierei au fost de aproximativ 13,6 milioane treceri persoane (11,3 milioane cetăţeni UE şi 2,3 milioane cetăţeni non UE), dintre care 6.350.000 pe sensul de intrare şi 7.250.000 pe sensul de ieşire, precum şi 3,8 milioane mijloace de transport.
În urma misiunilor de supraveghere şi control desfăşurate în punctele de frontieră şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au constatat 6.102 fapte ilegale (2.642 infracţiuni şi 3.460 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, prin care a fost încălcată legislaţia română.
Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în România unui număr de 2.497 cetăţeni străini, ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de intrare în ţară. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. De asemenea, nu s-a permis ieşirea din ţară unui număr de 1.376 cetăţeni români şi cetăţeni străini, din diferite motive legale.
La controlul de frontieră au fost depistate 36.354 alerte Schengen ori naţionale, din care peste 806 semnalări au vizat diferite bunuri căutate de autorităţi în vederea confiscării, fiind depistate 75 de autovehicule, semnalate ca fiind furate sau căutate de autorităţi din state aparţinând Uniunii Europene.
Poliţiştii de frontieră au depistat 672 persoane date în urmărire generală, cetăţeni români şi străini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.