Pacient salvat printr-o intervenţie complexă, la Spitalul Judeţean

0
97

Sâmbătă, 29 iunie 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac şi Cardiologie Intervenţională, o echipă medicală multidisciplinară (cardiologie, chirurgie vasculară şi anestezie) a efectuat cu succes o procedură complexă. Este vorba despre o reparare percutantă endoluminală a unui anevrism aortic abdominal infrarenal de mari dimensiuni, la un pacient de 62 de ani, la care abordarea chirurgicală clasică prezenta un risc de complicaţii şi morbi-mortalitate majoră.
Coordonatorii explorărilor pregătitoare şi ai echipei medicale au fost dr. Dan Filip – medic primar cardiolog, doctor în medicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, şi conf. dr. Gianmarco De Donato de la Spitalul Universitar Siena-Italia.
Procedura a fost efectuată sub anestezie generală cu intubaţie ortotraheală şi ventilaţie mecanică asistată (dr. Adriana Stoicovici). Intervenţia a durat aproximativ 45 de minute şi a decurs fără complicaţi, pacientul fiind în prezent stabil. Vom reveni cu amănunte în pagina de sănătate de joi. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.