33 de studenţi ai Academiei de Poliţie au început practica în Maramureş

0
128

În perioada 8 iulie – 2 august, 33 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Este vorba de 12 fete şi 21 de băieţi, studenţi în anii I, II şi III la Facultatea de Poliţie – specializarea ordine şi siguranţă publică, respectiv Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”.
Timp de o lună, în funcţie de specializările acestora, studenţii îşi vor desfăşura activitatea la diferite servicii şi compartimente din cadrul inspectoratului respectiv ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţie rutieră, criminalistică şi Compartimentul Juridic precum şi la subunităţile de poliţie Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Borşa.
Luni, 8 iulie, în prima zi de practică, elevii au fost întâmpinaţi atât de conducerea unităţii, cât şi de reprezentanţii câtorva servicii care le-au prezentat studenţilor activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi le-au făcut precizări cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte în această perioadă. Studenţii sunt repartizaţi, pe perioada practicii, în supravegherea unor tutori profesionali, poliţişti cu exeprienţă, care au rolul de a îndruma activitatea viitorilor poliţişti.
De asemenea, pe perioada stagiului de practică, studenţii vor fi integraţi în activităţile de pregătire desfăşurate la nivel local în domeniul tacticii şi intervenţiei poliţieneşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.