Nemulţumiţi de Codul Administrativ / Sindicaliştii din Administraţie cer sprijin de la Avocatul Poporului

0
106

Sindicaliştii din administraţie au transmis recent o adresă către Avocatul Poporului prin care cer ca ordonanţa privind Codul Administrativ să fie declarată neconstituţională. Liderul Sindicatului din Administraţia Locală din cadrul Primăriei Baia Mare, Nicolae Mureşan, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, afirmă că “actul normativ conţine numeroase neregularităţi şi disfuncţionalităţi, precum si o serie de prevederi inechitabile, neclare şi imprevizibile, încălcând dispoziţiile legii fundamentale a României – Constituţia României”.
De altfel, sindicaliştii din administraţie au
înaintat o adresă şi către Guvernul României prin care au cerut renunţarea la promovarea Codului Administrativ. “Adoptarea Codului Administrativ, demers de o asemenea complexitate şi de o asemenea importanţă, prin ordonanța de urgență, ȋn urma unui parcurs legislativ superficial şi în mare grabă, ridică suspiciuni de vointă pur politică şi de nerespectare a principiilor bunei-credinţe. Mai mult decât atât, apreciem că suferă de grave vicii de neconstituţionalitate privind transparenţa decizională, precum şi privind dreptul de participare şi implicare a tuturor actorilor interesaţi la dialogul social instituţionalizat ȋn adoptarea actelor normative de importanţă socială şi profesională deosebită”, se precizează în document.
Totodată, sindicaliştii mai cer «promovarea unui act normativ pentru interzicerea explicită a angajării la stat, ȋn domeniul administrației publice, a persoanelor care beneficiază de pensie de la bugetul de stat, ajustarea nivelului voucherelor de vacanță la valoarea salariului de bază minim brut pe țară, garantat ȋn plată, ȋn vigoare şi promovarea unui act normativ pentru coroborarea vârstei de pensionare pentru limită de vârstă a tuturor categoriilor de bugetari care ȋsi desfăşoară activitatea sub legi speciale şi/sau ȋn regim de incompati­bilități”. Nicolae Mureşan (foto) a mai arătat că în cazul în care solicitarile sindicaliştilor nu vor fi soluţionate în mod favorabil, “FNSA va iniţia, în calitate de federaţie sindicală reprezentativă, declanşarea în sectorul de activitate Administraţie Publică a formelor de protest legale”. (c.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.