60 litri de alcool, fără documente de proveniență

0
50

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au descoperit într-o mașină 61 de litri de alcool pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.
În data de 22 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au oprit pentru control, în localitatea Săcel, județul Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetățeanul român H.O., în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Bistrița Năsăud.
Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe recipiente din plastic care conțineau un lichid incolor cu miros de alcool, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență.
Persoana în cauză, precum şi autoturismul au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 61 de litri alcool, care au fost ridicați în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Condamnat la închisoare, prins la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au identificat și predat autorităților competente doi cetățeni români, căutați de autoritățile din România pentru săvârşirea de infracțiuni la regimul rutier şi contrabandă, respectiv tulburarea ordinii publice.
Luni, 22 iulie, în jurul orei 18, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au identificat, pe comunicația Dorolț – Petea, un cetăţean român care nu avea documente de identitate asupra lui și care nu-și justifica prezența în zonă. Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că acesta este ce­tățeanul român V.S., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.
Pe numele acestuia a fost emis, de către au­toritățile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Astfel, bărbatul avea de executat o pedeapsă de 7 luni de închisoare, pentru tulburarea ordinii publice.
Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Maramureș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.