Copii din Călineşti, într-un campus organizat de Surorile lui Isus Răscumpărătorul

0
95

36 de copii din parohia greco-catolică „Sfântul Anton de Padova” Călineşti au participat, între 18 şi 21 iulie, la campusul organizat de congregaţia „Surorile lui Isus Răscumpărătorul” de la Bârsana. Tema taberei din acest an a fost „Eroi ai credinţei”.
„Pentru copiii participanţi în campusul de la Călineşti au fost zile intense de cunoaştere, admiraţie şi preţuire faţă de cei care au sigilat cu propriul sânge ataşamentul lor faţă de Cristos şi de Biserica Sa, fericiţii episcopi martiri. Copiii au avut ocazia să cunoască o mică parte din trecutul nostru şi al Bisericii noastre. Au cunoscut chipul, numele şi suferinţa pentru credinţă a fericiţilor episcopi. Au reuşit să recompună, ca într-un puzzle, citate profunde din scrierile fericiţilor episcopi şi să le adreseze o rugăminte. Zilele au fost parcă neîncăpătoare pentru toate câte s-au dorit a se împlini. Cântecul, jocul şi bucuria de a fi împreună au caracterizat momentele trăite”, a punctat sora Mariana.
La fel ca în fiecare an, surorile de la Bârsana urmează să mai coordoneze campusuri pentru copii şi în alte parohii din Eparhia Greco-Catolică de Maramureş. La Ieud, va avea loc între 25 şi 28 iulie, în vreme ce la Dragomireşti tabăra este planificată pentru intervalul 1-4 august. Congregaţia “Surorile lui Isus Răscumpărătorul” este prezentă în România din anul 1992, iar din decembrie 2008 – la Bârsana. Surorile au ca şi prioritate, în programul zilnic, adoraţia ispăşitoare, fiind, de asemenea, inserate în activitatea pastorală a parohiei: participă şi animă acţiunile liturgice, se implică în cateheza copiilor şi a tinerilor, vizitează pe cei în vârstă şi bolnavi. Cu aceş­tia din urmă se roagă, îi susţine şi-i ajută în diversele lor necesităţi. Ele mai desfăşoară activităţi catehetice şi recreative şi în parohiile: Călineşti, Ieud şi Dragomireşti, iar în ultimele două animă lunar câte o oră de adoraţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.