Două voluntare YMCA în Hong Kong

0
85

În perioada 19-22 iulie 2019, voluntarele Laura Alexandra Ilieş (17 ani, din Baia Mare) şi Ruxandra Pintea au reprezentat YMCA Romania la conferinta “Unleashing creativity for social good”, organizată de Chinese YMCA of Hong Kong, eveniment care a adus împreună tineri din 17 ţări din Asia, Europa şi America. Tematica evenimentului a fost inovarea socială şi importanţa ei în dezvoltarea societăţii.
Pe parcursul celor patru zile tinerii au participat la mai multe seminarii şi prezentări sus­ţi­nute de invitaţi speciali precum Mun Ching Yap, directoarea executivă a fundaţiei AirAsia, Simois Ng, directoarea de marketing Sony Hong Kong şi Carlos Sanvee, Secretar General al Alianţei Mondiale a YMCA. Prin intermediul acestora, tinerii au fost informaţi despre diferite campanii de inovare socială şi au fost încurajaţi să aducă o schimbare la rândul lor, în propriile comunităţi.
Toţi cei prezenţi au avut parte şi de puţină “muncă de teren” în câteva centre sociale din Hong Kong. Astfel, Ruxandra a vizitat împreună cu grupul ei un centru pentru bătrâni unde a avut ocazia să discute atât cu beneficiarii cât şi cu personalul despre activitatea desfăşurată în centru, munca depusă şi ex­perienţa bătrânilor. Laura a vizitat un centru de ajutor social pentru mi­no­ri­tăţi unde a stat de vorbă cu o familie de emigranţi din India. Aceştia au vorbit despre greutăţile pe care le întâmpină în viaţa de zi cu zi ca emigranţi şi au făcut cumpărături la un supermarket împreună cu voluntarii şi cu sprijinul YMCA.
În perioada 4-8 august 2019, o delegaţie a YMCA România va participa la evenimentul global YMCA175 desfăşurat la Londra, o celebrare a celor 175 de ani de YMCA, unde peste 3.000 de delegaţi din întreaga lume se vor conecta, îşi vor împărtăşi experienţele şi bunele practici. Din Baia Mare, vor participa 9 tineri.
Alina POP

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.