Dosar penal pentru distrugere, lovire și violare de domiciliu

0
37

În urma unei sesizări prin SNUAU 112, înregistrată în 27 iunie a.c., ora 00.30, potrivit căreia două femei, din Vișeu de Sus, au fost lovite, polițiștii din oraș au intervenit de urgență stabilind că, o femeie, de 38 de ani, și mama acesteia, în vârstă de 62 de ani, au fost agresate de soțul femeii de 38 de ani, cu care era în proces de divorț.
Totodată, polițiștii au stabilit că agresorul, de 44 de ani, a pătruns în lo­cuin­ța în care se aflau cele două femei, fără acordul proprietarei, după ce a forțat ușa de acces în imobil.
La fața locului s-a prezentat și un echipaj medical care le-a preluat pe cele două victime și le-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Întrucât s-a constatat existența unor riscuri iminente, polițiștii au emis, în cursul aceleiași nopți, un ordin de protecție provizoriu, validat de instanță, care a emis ulterior un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni.
Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­țiunilor de distrugere, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Cercetările au fost finalizate, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus cu propunere de sesizare a instanței și trimitere în judecată.


O nouă înşelăciune prin metoda „accidentul”

Polițiștii sunt pe urmele unui individ care, pretinzând că este poliţist rutier, a reuşit să obţină, de la o maramureşeancă care lucrează în Italia, 400 de euro.
Au revenit escrocii care inventează poveşti cu impact emoţional pentru a obţine sume de bani. Metodele prin care reuşesc să facă asta sunt în principiu aceleaşi. Spre exemplu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cercetează o faptă, comisă în cursul acestei săptămâni, prin metoda “Accidentul”.
Verificările efectuate au relevat că, miercuri, 21 august, un bărbat, din comuna Oarţa de Jos, a fost contactat telefonic de către o persoană care a pretins că este agent la Evidenţa Populaţiei şi care i-a solicitat date despre el şi familia sa, inclusiv numărul de contact al soţiei sale, plecată la muncă în Italia.
De aici până la obţinerea banilor a fost doar un pas. Femeia a fost contactată de către un pretins poliţist, din cadrul Serviciului Rutier Maramureş, şi anunţată că soţul său a fost implicat într-un accident, urmează să fie operat şi pentru intervenţia chirurgicală este nevoie de suma de 800 euro. După ce a trimis 400 euro, femeia şi-a contactat soţul şi şi-a dat seama că a fost înşelată.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Amenzi de peste 3.000 lei şi confiscări de bunuri, produse şi bani

Joi, 22 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Crimina­li­tății Economice au continuat ac­țiunile pentru depistarea persoanelor care produc şi comercializează produse contrafăcute.
Au fost verificați 13 operatori economici, din Baia Mare şi zona Valea Vişeului. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității prove­nien­ței bunurilor expuse spre comercializare, mo­dul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor şi autorizațiilor legale.
Astfel, au fost constatate 15 infracțiuni la Le­gea nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 lei, pentru abateri de la prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
88 articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 4.000 lei, produse alimentare cu termenul expirat, precum şi suma de 678 lei, au fost ridicate de poliţişti.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.