Conferinţa Episcopilor Catolici din România are loc în Baia Mare

0
228

Începând de astăzi, 25 septembrie, şi până vineri, 27 septembrie, în Baia Mare, se desfăşoară sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. În cele trei zile de adunare plenară, episcopii participă la un număr de cinci sesiuni de lucrări găzduite de hotelul Magus.
Programul sfintelor liturghii şi al momentului de rugăciune, deschise publicului, este următorul: astăzi, miercuri, 25 septembrie, ora 18,15 – sfânta liturghie în rit bizantin, la biserica greco-catolică ,,Sfânta Maria” (bulevardul Unirii 11A Baia Mare); mâine, joi, 26 septembrie, ora 8 – sfânta liturghie în rit latin, la biserica romano-catolică ,,Sfântul Iosif” (bulevardul Republicii 8 Baia Mare), la ora 17 – episcopii vor pleca spre biserica ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Şurdeşti, monument UNESCO, unde va avea loc un moment de rugăciune şi întâlnire cu comunitatea; vineri, 27 septembrie, ora 8 – sfânta liturghie în rit bizantin, la biserica greco-catolică ,,Sfânta Maria” (bulevardul Unirii 11A Baia Mare). Adunarea plenară a Conferinţei Episcopilor Catolici, de rit latin şi bizantin, din România are loc de două ori pe an, în sesiune de primăvară şi sesiune de toamnă. La adunarea plenară, participă episcopii membri ai Conferinţei Episcopale Române şi episcopi invitaţi permanenţi, precum: ES Nunţiul Apostolic în România şi PS Anton Coşa, episcop de Chişinău (Moldova) – sau ocazionali, în funcţie de temele dezbătute în cadrul sesiunii. Fiecare sesiune a adunării plenare se desfăşoară de fiecare dată în alt loc, diecezele şi eparhiile catolice din România găzduind, pe rând, lucrările.
Liturghia de la „Sfânta Maria”, în direct la radio
Radio Maria transmite astăzi, miercuri, 25 septembrie, de la ora 18,15, sfânta liturghie în rit bizantin, în direct de la biserica greco-catolică „Sfânta Maria” din Baia Mare. Celebrarea se înscrie în programul Sesiunii de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Cuvântul de învăţătură va fi rostit de Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.