Informaţii de la CJSU Maramureş

0
101

• Fenomenele hidrometeorologice periculoase din lunile mai, iunie și iulie 2019 au afectat drumul județean în localită­țile Vișeu de Jos și Bogdan Vodă (zona cartierului Danova). Primarul Gavrilă Șimon a sesizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureş și SC Drumuri Poduri Mara­mu­reș SA despre alunecarea de teren care a afectat terasamentul drumului județean și podul de la ieșirea din comuna Vișeu de Jos și care pun în pericol desfășu­rarea cir­culației rutiere. De asemenea, a solicitat efectuarea lucrărilor de reparații necesare. Inginerul Tiberiu Tulici, șef producție în cadrul SC Drumuri Poduri Mara­mu­reș SA, a precizat că pe DJ 188 urmează să fie executate lucrări complexe și a fost întocmit un proiect tehnic. Până la realizarea acestora, vor fi instalate indicatoare de semnalizare rutieră a zonei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase (reducerea vitezei, drum îngustat).
• Au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale și județene, iar la nivelul unităților administrativ-teritoriale sunt semnate 10 contracte, 36 primării vor desfășura activitatea cu forțe proprii și 30 sunt în procedură de achiziție. Există stocuri de 2.980 tone de nisip, 6.446 t sare, 4.104 t carburanți) și sunt pregătite mijloacele tehnice necesare.
• Pentru imobilul din Baia Mare de pe str. Petofi Sandor nr. 14, Inspectoratul Școlar Județean Mara­mureș deţine autori­zație de construire, emisă în anul 1996, şi autori­zație de securitate la incendiu. Urmează să obţină şi auto­rizație sanitară pentru sediul în care funcţionează instituţia judeţeană. (D.B.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.