Campania „#SupradozaDeSiguranţă” în Baia Mare

0
38

Săptămâna trecută, po­lițiștii de prevenire au desfăşurat activități informativ – preventive în cadrul colegiilor naţio­nale “Mihai Eminescu” şi “Vasile Lucaciu”, şi la şcolile gimnaziale “Nicolae Bălcescu” şi “Dr. Victor Babeș”.
La vârsta adolescenței, nevoia de a aparține unui grup care să integreze și să valorizeze tânărul este extrem de importantă. Astfel, în cele mai multe cazuri, debutul în consumul de substanțe apare sub influența grupului de prieteni. De aceea, o bună relație a adolescentului cu școala, relaţii armonioase în familie, dar și un grup de prieteni care își canalizează energia înspre activități sănătoase de petrecere a timpului liber, pot constitui tot atâția factori de protecție față de consumul de droguri.
Pe de altă parte, dacă adolescentul nu se simte valorizat în propria familie, nu are legături strânse cu părinții sau simte o presiune foarte mare din partea acestora, va căuta un grup de prieteni care să corespundă nevoilor lui de apartenență, iar dacă acel grup este unul consumator de droguri, există posibilitatea ca și el să devină consumator. Astfel, atât școala, cât și familia și grupul de prieteni pot deveni factori de risc sau factori de protecție.
În acest context, polițiștii au discutat cu elevii atât aspecte legate efectiv de consumul de substanțe psihoactive, cât şi despre importanța factorilor de protecție, dar și a celor de risc în consumul de droguri.
De asemenea, cu ajutorul metodelor de educație nonformală, tinerii au reușit să înțeleagă mai bine conținutul temelor abordate, să le conștientizeze importanța și să participe activ la procesul de învățare, menit să crească gradul de integrare al acestora.
Activitățile desfășurate fac parte din campania de prevenire a consumului şi traficului de droguri – #SupradozaDeSiguranţă şi se derulează în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog Maramureş, cu sprijinul poliţiei de proximitate Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.