Tineri arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată

0
59

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei cu privire la o faptă de tâlhărie calificată, comisă în această săptămână, au dus la reţinerea şi arestarea preventivă a trei tineri din municipiu.
În fapt, marţi dimineaţa, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că, un tânăr, din municipiu, a fost găsit de către un membru al familiei rănit în apartament. Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, a fost identificat tânărul, de 24 de ani, care prezenta mai multe leziuni. Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că, trei persoane au intrat, în cursul aceleiaşi dimineţi, în apartamentul în care se afla, l-au lovit şi i-au sustras o borsetă cu documente personale, o sumă de bani, un laptop, un telefon mobil şi boxe de muzică.
Tânărul rănit a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiuii de tâlhărie calificată şi au continuat cercetările pentru documentarea cu exactitate a faptei, reuşind la scurt timp să-i identifice pe cei trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani.
În baza probatoriului administrat aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Judecătoriei Sighetu Marmaţiei care joi, 10 octombrie, a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.


Poliţiştii au depistat un autoturism furat din Satu Mare

Poliţiştii maramureşeni s-au mobilizat, joi noaptea, pentru depistarea unui autoturism, după ce au fost sesizaţi că vehiculul a fost sustras de pe raza judeţului Satu Mare şi este posibil să fie condus pe raza judeţului nostru.
În jurul orei 01.30, autoturismul a fost depistat de poliţiştii oraşului Şomcuta Mare, în zona unei staţii de carburanţi. Întrucât bărbatul de la volan a refuzat să coboare, a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei.
Verificările poliţiştilor au relevat că acesta, un sătmărean, de 30 de ani, nu deţine permis de conducere iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a acestuia.


Bărbat cercetat pentru că nu a respectat ordinul de protecţie

Poliţiştii oraşului Tăuţii Măgherăuş au întocmit dosar penal şi cercetează un bărbat, de 44 de ani, din oraş, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea obligaţiilor impuse de ordinul de protecţie.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că, bărbatul nu a respectat măsurile dispuse prin ordinul de protecţie, apropiindu-se la mai puţin de 200 metri de persoana protejată.
Ordinul de protecţie provizoriu a fost emis în data de 7 octombrie a.c., după ce poliţiştii au fost sesizaţi că victima, o femeie, de 41 de ani, a fost agresată fizic de bărbatul în cauză.

Transporturi ilegale de material lemnos şi tăieri ilegale

Poliţiştii continuă activităţile, atât în trafic, cât şi în zonele forestiere, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care comit ilegalităţi.
• Joi, 10 octombrie, poliţiştii din Suciu de Sus au depistat, pe raza localităţii Groşii Ţibleşului, două persoane care transportau ilegal material lemnos: o autoutilitară care transporta 2.24 mc lemn de foc, esenţă fag, şi două atelaje hipo, care transportau 3 mc lemn de foc, de esenţă fag.
Întrucât şoferii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului.
• Tot joi, poliţiştii din Leordina au prins în flagrant un bărbat care tăia ilegal arbori, în locul nu­mit „Codrişor” de pe raza comunei.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar arborele tăiat a fost predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

Nu se interzice folosirea aplicațiilor de mobil de către polițiști

După ce, în presă, a apărut informația conform căreia polițiștii au primit interdicție de a mai comunica pe aplicații precum Facebook sau Whatsapp, poliţia română revine cu clarificări.
Poliţia Română precizează că nu le-a interzis lucrătorilor IGPR să mai folosească telefoanele la serviciu, ci doar le-a spus că este interzisă transmiterea de informaţii clasificate prin aplicaţiile de mobil precum Whatsapp sau Messenger.
Purtătorul de cuvânt al IGPR, Bogdan Ghebaur, a explicat că este vorba de documentele care reies din activitatea poliţiştilor, precum şi cele din cadrul dosarelor penale, iar informaţiile pe care poliţiştii le pot transmite sunt cele care pot fi făcute publice, adică informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.