Amenzi de peste 46.000 lei şi 6 permise reţinute

0
41

Şoferii care au condus cu viteză excesivă pot spune că, duminică, 13 octombrie, a fost o zi cu ghinion. Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş, care au acţionat, între orele 13-18, pe drumurile publice de pe raza judeţului folosind aparatura radar din dotare, au oprit pentru verificări 86 de autoturisme.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, 56 dintre acestea în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limitele legale.
Valoarea amenzilor a depăşit suma de 46.000 lei. Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a 6 permise de conducere şi retragerea unui certificat de înmatriculare.


Dosare penale pentru alcoolemii record

Eforturile depuse de poliţiştii rutieri pentru siguranţa în trafic, prin sancţionarea normelor rutiere şi reducerea victimizării prin accidente rutiere, pot fi zădărnicite prin atitudini care nu sfidează doar normele rutiere. Duminică, 13 octombrie, au fost depistate mai multe persoane care conduceau în stare avansată de ebrietate.
În Baia Mare
În jurul orei 14.30, o patrulă de ordine şi siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a depistat un autoturism, ce staţiona pe strada Horea şi avea roata din faţă avariată.
La volan a fost identificat un băimărean, de 37 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că, acesta a condus autoturismul pe strada Horea, iar la intersecția cu strada Olarilor, a acroșat un autovehicul parcat și nu şi-a mai putut continua deplasarea.
Băimăreanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.
În Sighetu Marmaţiei
Duminică seara, la ora 23, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au depistat un bărbat, de 35 ani, domiciliat în Oncești, care conducea un autoturism pe strada 9 Mai.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.
În Ruscova
Duminică dimineaţa, în jurul orei 6, poliţiştii au intervenit în Ruscova, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
La faţa locului s-a constatat că, autoturismul condus de un tânăr, de 23 ani, domiciliat în Poienile de Sub Munte, a ieşit în afara părţii carosabile, prin stânga direcţiei de mers, şi s-a izbit de gardul unui imobil.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere, care a fost transportată la Spitalul din Vişeu de Sus.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În Baia Mare
Un alt accident pe fondul consumului de alcool s-a produs în Baia Mare. Poliţiştii Biroului Rutier au constatat că, un tânăr, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Macului, ajuns la intersecţia cu strada Păltinişului nu a adaptat viteza la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.
În urma impactului au rezultat pagube materiale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.