Curs de Școala Mamei

0
28

Viitoarele mămici au șansa să participe de luni, 21 octombrie, la cursurile gratuite de Școala Mamei, organizate de Spi­talul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Cursurile au în vedere inițierea viitoarelor mame, privind etapele sarcinii, nașterea, lăuzia, alăptarea și îngrijirea nou-născutului.
“Cursurile sunt gratuite și vor fi susținute de medici din cadrul secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie. Pregătirea viitoarelor mămici se va structura pe mai multe module, săptămânale, în cadrul cărora acestea vor beneficia atât de o prezentare a informațiilor de bază, cât și de răspunsuri la întrebările cele mai frecvente referitoare la tematica abordată”, a precizat directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pîrvănoiu.
La rândul său, dr. Timiș Gavrilă, medic șef secție Obstetrică – Ginecologie a afirmat că “dorim să venim în sprijinul gravidei prin acoperirea celor mai importante aspecte privitoare la sarcină și naștere, în cadrul acestor sesiuni de pregătire – de la principalele analize care trebuie efectuate, alimentația corespunzătoare, pregătirea pentru naștere, până la explicarea procesului efectiv al nașterii. Încurajăm nașterea naturală și sperăm să scădem indicele cezarienelor. De asemenea, participantele vor avea posibilitatea de a se informa și despre alăptare și îngrijirea corectă a nou-născutului, cu sprijinul colegilor din cadrul secției de Neonatologie”.
Prima sesiune de cursuri va debuta în data de 21 octombrie, începând cu ora 18, la Centrul de Planificare Familială, situat pe strada Progresului nr. 2, etajul I. Programările se fac la numărul de telefon 0745675958, de luni până vineri, între orele 8:00 – 15:00.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.