Angajări puține la bursa pentru absolvenți

0
70

40 de șomeri au fost angajați pe loc la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată vineri, 18 octombrie, în Baia Mare la Casa Armatei.
Pentru bursa din acest an, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM) a contactat un număr de 210 agenți economici din care 38 au răspuns invitației. Aceștia au oferit 645 locuri de muncă vacante. Din totalul celor 645 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 584, s-au adresat absolvenților fără studii superioare și 61 celor cu studii superioare.
La actuala ediție au participat aproximativ 450 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au vizitat standurile angajatorilor și 263 dintre ei au dialogat și au aplicat pentru un loc de muncă. “Astfel, angajatorii au reușit să selecteze 263 de persoane în vederea angajării, din care 40 au primit repartiții și urmează să se angajeze. Din cei 40 șomeri angajați, 13 persoane sunt cu studii superioare și au fost angajate ca inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist, responsabil cont client, economist ges­tiune, secretară etc. Persoanele cu studii medii s-au angajat în următoarele meserii: lucrător comercial, casier, referent vânzări, sudor, strungar, electrician, operatori producție etc.”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș, Ștefania Donca.
“La finalul acestei perioade, vom analiza situația lor de pe piața muncii (angajat/persoană inactivă) a persoanelor selectate de către agenții economici prezenți la evenimentul de azi”, a mai spus Ștefania Donca. De asemenea, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, au participat reprezentanți ai Cercului Militar Județean Maramureș, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Aceștia au oferit informații și detalii tinerilor între 18 și 27 de ani, care doresc să urmeze o carieră în domeniul militar (soldați și gradați voluntari sau vor să se înscrie la școala de subofițeri de pompieri).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.