Consultări cu liceenii pentru Strategia de Dezvoltare prin Tineret a municipiului Baia Mare

0
90

Liceenii din Baia Mare sunt consultați în această perioadă în vederea alcătuirii Strategiei de Dezvoltare prin Tineret 2020-2030 a municipiului în care trăiesc.
În cadrul acestor întâlniri, se folosește metoda nonformală ,,cafeneaua publică” . Se formează mese de discuții, fiecare cu o temă separată şi un grup de tineri care discută pe tema respectivă. În cazul acesta, sunt patru subiecte/întrebări – toate privind relația tinerilor cu orașul din mai multe puncte de vedere: ce nevoi au, ce i-ar face să plece/să rămână în oraș etc.). La fiecare câteva minute, grupurile se mută de la o masă la alta astfel încât tinerii să poată să își spună părerea pe fiecare temă. Fiecare masă are un facilitator adică o persoană care notează ideile principale care apar în discuții și le prezintă la final. Din echipa care desfășoară consultările fac parte: Diana Sabo – vicepreședinte FONT Maramureș, Alina Pop – director executiv YMCA România, Adela Cociș – manager financiar Asociația DEIS, Tudor Nemeș – coordonator de voluntari Asociația DEIS, Claudiu Mike – assistant manager FONT MM și Raul Fozecaș – lucrător de tineret DEIS. ,,Această activitate ne oferă ocazia de a intra în contact direct cu tinerii de la liceele din Baia Mare, ceea ce este mereu util. Ne dorim ca strategia la care lucrăm să fie cât mai relevantă și ancorată în realitate, de aceea ne-am bucurat când am văzut că liceele sunt deschise spre colaborare, iar tinerii dornici să ne spună ce-i doare, ce-și doresc de la orașul lor, dar și ce au de oferit ei orașului.

Mai mult, în contextul candidaturii Municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2022, unde suntem în finală, ne dorim constant să rămânem conectați la nevoile reale ale tinerilor, dar și să scoatem la lumină tot mai mult din potențialul lor”, a declarat Diana Sabo, vicepreședinte FONT Maramureș. Toate ideile spuse de tineri vor fi centralizate de echipă și utilizate în conceperea Strategiei de Dezvoltare prin Tineret 2020-2030 a Municipiului Baia Mare. Consultările fac parte din programul Urban Youth Circle – Cercul Urban de Tineret, implementat de Grupul PONT și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș – FONT MM, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare. Programul este finanțat prin Erasmus + (programul comunitar al Uniunii Europene), Acțiunea Cheie 3, Dialog structurat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.