Produse, de peste 10.000 lei, indisponibilizate de poliţişti în Sighetu Marmaţiei

0
32

Joi, 24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, în care au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici din Sighetu Marmaţiei.
Urmare verificărilor, poliţiştii au depistat 155 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.
Existând suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării articolelor vestimentare şi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 10.600 lei.
Totodată, au fost întocmite 3 dosare penale, urmând ca, sub supravegherea Parchetului, să se efectueze cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
De asemenea, în cadrul acţiunii a fost aplicată o sancţiune contravenţională la Legea nr. 12/1990, în valoare de 5.000 lei, şi a fost confiscată suma de 820 lei provenind din activităţi comerciale ilicite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.