Asfaltări de peste 41 milioane lei în Şomcuta Mare 

0
57

– miercuri, 6 noiembrie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor –

Un proiect de asfaltare a tuturor străzilor din oraş a demarat ieri în Şomcuta Mare. Investiţia, în cuantum de peste 40 milioane lei, este realizată din bani guvernamentali şi va rezolva problema infrastructurii în toată localitatea. Astfel, oraşul îşi va schimba radical faţa la finalizarea lucrărilor ce trebuie să se încheie peste doi ani.
Investiţia este cea mai mare din istoria oraşului Şomcuta Mare, aşa că localnicii vor avea cu ce să mândrească la finalizarea ei: „Cel mai important proiect din oraş este legat de străzile din Şomcuta care vor fi reabilitate. Este cea mai mare investiţie la nivelul localităţii din toate timpurile. Cuantumul este de aproape 10 milioane de euro, bani asiguraţi prin Fondul de Dezvoltare, unde au fost alocate 10 miliarde de lei. Noi figurăm pe a doua listă, cu peste 40 milioane de lei. Prin acest proiect vom rezolva străzile din tot oraşul, inclusiv trotuarele, parcările etc. Trebuie să recunosc faptul că am fost cu un pas înainte, în sensul că am avut informaţia şi am ştiut să mă mişc repede, aşa că în momentul în care am semnat contractul de finanţare, zilele trecute, am avut deja licitaţia finalizată (n.r. cu clauză suspensivă). Acum tocmai am dat ordinul de începere a lucrărilor şi trebuie să recunosc că este o realizare foarte mare. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar trebuie să subliniez că îmi revine sarcina de a demara nişte lucrări pe care alți primari nu au reușit să le realizeze. Bineînțeles că în Șomcuta Mare sunt multe lucruri de făcut, dar implementarea acestui proiect este o realizare enormă, iar modernizarea străzilor va schimba înfățișarea orașului și ne va aduce mai aproape de statutul de oraș pe care ni-l dorim cu toții”, a declarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Gheorghe-Ioan Buda – primarul oraşului

Contractul de execuţie şi practic de începere a lucrărilor a fost semnat la sfârșitul săptămânii trecute. În biroul primarului au ajuns reprezentanții ARL Cluj, societate care se va ocupa de modernizarea străzilor din Șomcuta. Investiția se ridică la suma de 41.230.843 lei. Vorbim aici despre lucrări pentru construirea de poduri, podețe, amenajare de rigole, trotuare, parcări și asfaltarea drumurilor. În baza acestui proiect vor fi asfaltate toate străzile din oraş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.