Gala Laureaţilor la Poveste de toamnă

0
151

A căzut cortina peste cea de-a IX-a ediţie a festivalului-concurs de romanţe “Poveste de toamnă”, organizat de Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania la ATP Tech Center.
A fost o filă fascinantă din povestea toamnei cu invitaţi de marcă, valori ale culturii româneşti, iar acest lucru s-a simţit din plin. A fost vibraţie înaltă de emoţie în sala de spectacole, iar finalul a fost unul apoteotic pentru că a atins la maximum coarda sensibilă a sufletului spectatorilor: valsul lui Eugen Doga, interpretat de Paula Seling, acompaniată de compozitorul capodoperei muzicale şi de orchestra ansamblului, însoţiţi în ritmurile divine ale muzicii de gingăşia paşilor de vals aduşi printre spectatori, în sală, dar şi pe scenă de dansatorii ansamblului instruiţi de coregraful Emil Miheţ.

Premiile festivalului

Seara festivă a fost una cu multe premii, dar şi cu momente artistice pe măsură într-un decor autumnal care te îndemna la visare, la dor şi la iubire. Prezentatorii Dan Carpov şi Iuliana Dăncuş au oferit în debutul evenimentului, premiile pentru concurenţii înscrişi în competiţie. Astfel, premiul special “Tânără Speranţă” a revenit gemenilor Andrei şi Alexandru Maier din Cluj, care au primit şi premiul special Opera Grup Project. Constantin Florea din Iaşi a obţinut premiul special “Titus Perşe”, iar Maria Neag, premiul special “Emil Gavriş”. O menţiune a fost oferită pentru: Flaviu Pop din Cluj, premiul al III-lea: Ştefan Paşca din Baia Mare, premiul al II-lea: Maria Moldovan, premiul I: Paula Rad. Marele premiu a fost câştigat de bistriţeanul Samuel Barani, laureat al mai multor festivaluri de gen din ţară, printrea acestea figurând “Crizantema de Aur” din Târgovişte. “Nu mă aşteptam la un public atât de numeros. Mă simt onorat să cânt în faţa dumneavoastră”, a spus câştigătorul trofeului.

Diplome de excelenţă

La festival a fost prezent şi Aurel Neamţu din Iaşi, cel care a câştigat marele premiu al Festivalului “Poveste de toamnă”, anul trecut. Pentru că a împlinit 50 de ani de activitate, în semn de recunoştinţă, lui Aurel Neamţu i s-au oferit o plachetă aniversară şi o diplomă de excelenţă.
O diplomă de excelenţă a fost acordată şi coregrafului ansamblului, Emil Miheţ, care a aniversat în 7 noiembrie 25 de ani de activitate artistică. De altfel, o surpriză a fost oferită şi pentru directorul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, Iuliana Dăncuş, cea care a împlinit tot un sfert de carieră artistică. Şi orchestra condusă de dirijorul Eduard Albina a fost recompensată pentru activitate, la fel şi invitaţii de la Gala Laureaţilor: compozitorul Eugen Doga, artiştii Paula Seling şi Vlad Miriţă care au oferit două recitaluri de neuitat cu muzică interbelică şi romanţe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.