Înșelătorie de … Revelion

0
32

Miercuri, 27 noiembrie, Poliția Maramureș s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 26 noiembrie 2019, persoane necunoscute au postat, pe un site de profil, un anunț prin care ofereau spre închiriere o pensiune situată în județul Maramureș, pentru o sumă de bani însemnată, de 7.000 lei, solicitând jumătate din cuantumul ei, cu titlu de avans, pentru un pachet de servicii turistice pentru Revelion, incluzând 3 nopți de cazare în întreaga pensiune.
În urma aprofundării verificărilor, s-a stabilit că fotografiile postate în anunțul de referință aparțin unei pensiuni din alt județ, iar la adresa indicată din localitatea maramureșeană funcționează o altă pensiune.
S-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune, în vederea identificării autorilor și a posibilelor persoane vătămate.
Poliția Maramureș vă recomandă să verificați cu atenție ofertele de turism existente în mediul on-line și să folosiți site-urile autorizate pentru asemenea rezervări, astfel încât să nu cădeți victima unor infracțiuni de înșelăciune…iar sărbătorile să rămână așa cum trebuie, adică fericite.

Campania „Spune nu violenței domestice!”
Ce faci dacă ai devenit victimă a violenței în familie?

Mesajul campaniei îl reprezintă încurajarea raportării la poliție a tuturor cazurilor de violență domestică, indiferent dacă este vorba de martori la infracțiune sau victime implicate direct.
În cazul persoanelor nehotărâte sau al celor care au nevoie de informații suplimentare despre acest fenomen, pot suna la linia gratuită pentru ajutor specializat, 0800-500-333, gestionată de ANES.
Ce faci dacă ești victimă a violenței în familie? Servicii în județul Maramureș.
• Anunță Poliția, depune o plângere! Apelează numărul de urgență 112.
• Prezintă-te la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a-ți fi eliberat un certificat medico-legal; acesta dovedește leziunile provocate prin agresare și este important pentru încadrarea juridică a faptei. Telefon 0262276910.
• Adresează-te Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, dacă sunt copii implicați. Telefon: 0262-228999. Puteți apela și Telefonul Copilului 0262983.
• Cere ajutor organizațiilor care oferă consiliere, sprijin adăpost.
• Solicită eliberarea unui Ordin de Protecție Provizoriu, care poate fi emis imediat de polițist, și apoi a unui Ordin de Protecție.
• NU-ȚI RETRAGE PLÂNGEREA! Fă-ți cu­raj, dacă nu pentru tine, pentru copiii tăi, care merită să trăiască într-un mediu lipsit de violență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.