În Baia Mare, joacă cu petarde transformată în dosar penal

0
117

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat marți, 3 decembrie, doi tineri, din Baia Mare, care utilizau articole pirotehnice în spatele unui bloc.
Întrucât operațiunile cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracțiune, polițiștii au întocmit dosar penal, iar cei doi tineri, de 15 ani, sunt cercetați penal. De asemenea, petardele găsite asupra lor au fost ridicate în vederea efectuării unei constatări criminalistice.
Utilizarea și folosirea necorespunzătoare a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat de multe ori cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, sau a altora, aflate în apropiere.
Clasicele petarde, care se aud prin spatele blocului, sunt destinate doar pentru cazuri deosebite, persoane aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive, de către fermieri sau alte categorii profesionale ce utilizează aceste petarde în scop tehnic…NU PENTRU DIVERTISMENT!
Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă:
• Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept
• Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani
• Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Pentru contrabandă
Bărbat din Giulești, condamnat la închisoare

Marți, 3 decembrie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmației.
Aceștia au depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Giulești, condamnat la 4 ani închisoare sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

În Borșa
Furt din auto soluționat de polițiști

Activitățile de cercetare și investigare efectuate de polițiștii din Borșa au dus la identificarea unui bărbat, care ar fi comis un furt dintr-un autoturism.
Practic, în data de 28 noiembrie a.c., un tânăr, de 26 de ani, a sesizat poliția că, persoane necunoscute i-au sustras un colet de pe bancheta din spate a autovehiculului.
Polițiștii au stabilit că, autovehiculul era parcat pe strada Victoriei, din Borșa, în apropierea unui magazin, iar persoane necunoscute au profitat de un moment de neatenție al șoferului, curier la o societate comercială. Prejudiciul a fost de aproximativ 1.500 lei.
Activitățile de documentare au stabilit că, bănuit de comiterea faptei este un tânăr, de 16 ani, din comuna Săcel, care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.
Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.