Nouă coruri de copii din Maramureș, la Gala de Crăciun Cantus Mundi

0
621

Luni, 9 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Rotary a Colegiului de Arte (str. Petofi Sandor 2-4), nouă coruri de copii din județul Maramureș, parte a Programului Național Cantus Mundi, vor susține un spectacol de cânt coral dedicat sărbătorilor de iarnă și copilăriei, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi.
242 de copii și tineri din Corurile „Delfinașii”, dirijor Camelia Minghiraș, „Albinuțe Muzicale”, dirijor Florina Bretan, „International Kids”, dirijor Irina Săsăran, „Corul Steluțelor”, dirijor Walter Cristina, Corul Școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu”, dirijor Ioana Trifoi, „Bella Spria” al Școlii Gimnaziale Baia Sprie, dirijor Elisabeta Derecskei, „Albinuțe Zglobii”, dirijor Kato Anca, „Corul Razelor de Soare”, dirijor Ileana Avram și „Madrigaletto” al Colegiului de Arte Baia Mare, dirijor Dorin Florian Chereji, vor încânta publicul băimărean cu colinde și lucrări corale special pregătite de sărbători. Gala Cantus Mundi Maramureș, aflată la prima ediție, se înscrie în seria celor 14 Gale Cantus Mundi naționale și locale, care se desfășoară între 8 și 22 decembrie 2019, reunind pe scenele din toată țara peste 4.000 de copii și tineri. Programul Național Cantus Mundi este una dintre cele mai importante realizări ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care anul acesta susține trei concerte extraordinare de Crăciun, în București, toate sold out.

La evenimentele din București participă alți peste 1.200 de tineri coriști care fac parte din comunitatea Cantus Mundi și care au astfel prilejul să cânte pe scena Ateneului Român, în cadrul Galei de Crăciun Cantus Mundi, dar și alături de mentorii lor, membrii renumitului ansamblu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.