Angajat al Direcției Copilului Maramureș, reținut de DIICOT

0
100

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților B.C., P.V.A. și Iusco Marcel Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.
În cauză există suspiciunea că, inculpatul Iusco Marcel Vasile, în calitate de funcţionar public, angajat al DGASPC Maramureş, în funcţia de asistent social, fiind desemnat manager de caz în privinţa serviciului social prestat în cadrul „Centrului de asistenţă şi sprijin pentru reabilitarea social a copiilor şi tinerilor cu probleme comportamentale Projekt Maramureş”, a permis membrilor grupului infracţional organizat să îşi desfăşoare activitatea infracţională sub o aparentă legalitate, aceştia obţinând nestingheriţi foloase patrimoniale necuvenite.
În fapt, s-a constatat că, inculpatul, deși avea cunoştinţă că respectivul centru nu era licenţiat să funcţioneze în condiţiile impuse de lege ca şi serviciu rezidenţail, nu a îndrumat responsabilii acestui centru în vederea licenţierii. Totodată, nu a sesizat şi nu a solicitat lămuriri cu privire la copiii care erau daţi în familii, încălcându-se hotărârile judecătoreşti care prevedeau „plasament la Asociaţia Esperando în Centrul din Vişeu” și a întocmit rapoarte de control neveridice, fără a face verificări efective cu privire la situaţia copiilor, limitându-se la eventuala deplasare la Centrul Projekt Maramureş şi la o simplă discuţie cu persoanele responsabile prezente în centru, fără a face verificări efective cu privire la fiecare copil în parte.
În data de 9 decembrie 2019, au fost efectuate 12 percheziții pe raza localității Vișeul de Sus, în urma cărora au fost ridicate 12 laptop-uri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 de euro, 4.400 lei şi înscrisuri susceptibile a avea legătura cu cauza.
În cursul zilei de miercuri, cei trei inculpați au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.