În Rona de Jos • Peste 19.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

0
173

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au identificat în trafic, pe raza localității Rona de Jos, un autoturism marca Audi Q7.
S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, însă șoferul le-a ignorat, continuându-și deplasarea în viteză, spre Sighetu Marmației.
Drept urmare, s-a pornit la urmărirea acestuia, iar după câțiva zeci de metri, șoferul a virat pe un drum neamenajat, a abandonat autoturismul și a fugit.
În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul serviciului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.480 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 228.000 lei.
Țigările au fost confiscate, iar autoturismul utilizat la activitatea infracțională, în valoare de 48.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, dar și pentru depistarea șoferului, respectiv a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

În 11 luni
S-au confiscat peste 4,4 milioane pachete cu țigări de contrabandă

De la începutul anului, polițiștii de frontieră – independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanți ai altor instituții abilitate – au reținut în vederea confiscării 4.406.034 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 49.674.658 lei, cantitate ce se menține la valori asemănătoare cu cele din aceeași perioadă a anului anterior.
De asemenea, au mai fost descoperite 3.284 kg de tutun și 579 kg de tutun narghilea și au fost identificate și destructurate 10 grupuri organizate în vederea săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, în care au fost identificate 85 de persoane.
În majoritatea cazurilor, țigările de contrabandă au fost descoperite atât în punctele de trecere a frontierei, ascunse în mijloacele de transport, cât și în zona de competență, la frontieră sau pe comunicațiile din apropierea frontierei.
În ceea ce privește zonele unde sunt constatate cele mai multe cazuri cu țigări de contrabandă, în continuare cea mai activă rămâne frontiera de nord a țării – județele Maramureș, Suceava, Satu Mare -, aici fiind descoperită 65% din cantitatea totală de țigarete confiscată la nivelul întregii țări.
Din cazuistica înregistrată, s-a constatat faptul că traficanții provin, preponderent, din Republica Moldova, România și Ucraina, dar și din alte state precum Polonia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Austria, Germania, Ungaria.

9 cetățeni din Siria, Libia și Sri Lanka, depistați la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Timișoara, Sighetu Marmației și Giurgiu au depistat, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență, 9 persoane, cetă­țeni din Siria, Sri Lanka și Libia, care au încercat fie să intre ilegal în România din Serbia, fie să iasă din țara noastră cu intenția de ajunge în Spațiul Schengen.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.