Complex de activităţi dedicate poetului Mihai Eminescu

0
801

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi împlinirii a 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” a organizat un complex de activități sub genericul „Trecut-au anii…”.
Astfel, în Sala „Mircea Pop” a bibliotecii, elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” (dir. prof. Adina Iuliana Cosma), coordonați de dir. adj. prof. Laura Conţ şi prof. Corina Cordea, au descoperit şi prezentat lucruri inedite despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Documentați temeinic, elevii au adus la cunoştinţă o serie de subiecte care l-au interesat pe poetul naţional, aflat într-o continuă căutare a adevărului şi frumosului în matematică, filosofie, literatură, teatru, istorie sau ştiinţe.
Cu această ocazie, au fost pregătite expoziţii de carte sub titlul „Scrieri de și despre Mihai Eminecu în ediții dedicate copiilor”, din care elevii l-au descoperit pe poetul, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul, Mihai Eminescu şi o expoziție de desene „Eminescu prin ochii copiilor” inspirată din operă eminesciană. Grădinița Nr. 4 (dir. prof. Maria Ardelean), bibliotecara Casilda Mare a prilejuit copiilor o „întâlnire” cu creația eminesciană adecvată vârstei. Preșcolarii din grupele mică, mijlocie şi mare, însoțiți de educatoarele: Zorica Bota, Florica Rohnean şi Andreea Buzatu, au aflat cine a fost Mihai Eminescu, prin vizionarea de ima­gini și prezentarea unor fragmente scurte din poeziile scrise de către marele poet. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.