Tururi virtuale ale bisericilor de lemn din Maramureş, în lucru

0
150

Direcţia Judeţeană de Cultură Maramureş pregăteşte pentru acest an un alt proiect important ce vizează promovarea bisericilor de lemn. Oficialii instituţiei de cultură au arătat că îşi doresc să creeze posibilitatea accesării unui tur virtual al bisericilor din Ţara Codrului.
“Sperăm că vom acoperi în acest an Bisericile din Zona Codrului. Va fi mai dificil, un proiect mai mare, pentru că se întinde pe trei judeţe. Va fi o colaborare mai largă”, a spus specialist în Patrimoniu Cultural Imobil în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Maramureş, Aura Pintea. Vor urma lăcaşurile de cult din Ţara Maramureşului.
Anul trecut a fost finalizat proiectul ce vizează turul virtual al bisericilor din Ţara Chioarului. Este continuarea demersului din 2018 care a vizat cercetarea şi promovarea a 30 de biserici monumente istorice din Ţara Lăpuşului.
“Un proiect important la care Direcţia Judeţeană de Cultură Maramureş a participat ca partener este cel implementat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale «Liviu Borlan» din Maramureş alături de Facultatea de Litere din Baia Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Ordinul Arhitecţilor din România – filiala NV, Aedilis Proiect, CNIPT Baia Sprie, Comuna Copalnic-Mănăș­tur, intitulat «Biserici din Ţara Chioarului. Tururi Virtuale». Proiectul vizează cercetarea şi promovarea a 30 de biserici, monumente istorice din Ţara Chioarului, prin realizarea de tururi virtuale și scurte descrieri ale acestor obiective, precum și publicarea informațiilor în mediul on-line”, a adăugat Aura Pintea.
Turul virtual se poate face de oriunde, accesând online adresa chioar. culturamm.ro. Astfel, fiecare va putea să vadă în ce stadiu se află cele 30 de biserici din Ţara Chioarului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.