Probleme sindicale, dezbătute la Prefectură

0
40

O activitate intensă a avut anul trecut Comisia de Dialog Social care funcţionează în cadrul Prefecturii Maramureş. Problemele pentru care s-a solicitat sprijinul autorităţilor judeţene au fost diverse: de la problemele asistenţilor persoanelor cu dizabilităţi, neaplicarea recalculării pensiei în cazul foştilor angajaţi de la IPEG până la comasarea Şcolii Populare de Artă „Liviu Borlan”.

Memorii transmise la nivel central

”La întâlniri au fost discutate aspecte referitoare la desfășurarea procesului educațional din învățământul tehnic și profesional, în acord cu necesitățile de pe piața de muncă; problemele cu care s-au confruntat asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități din unele unități administrativ-teritoriale; înscrierea elevilor din învățământul primar la Târgu Lăpuș; acordarea drepturilor de pensie, prin neaplicarea recalculării pensiei pentru foștii angajați de la IPEG; problemele de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, respectiv de la secția Școlii de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale «Liviu Borlan»”, a spus prefectul de Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur în prezentarea raportului de activitate al comisiei pe anul 2019.
În urma problemelor semnalate de sindicalişti, au fost transmise memoriile și notele revendicative depuse la ministerele și instituțiile centrale pentru analiză. Semestrial s-au întocmit și trimis la Ministerul Afacerilor Interne rapoarte și informări cu privire la problemele discutate.

Componenţa comisiei de dialog social

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, întâlnirea Comisiei de Dialog Social se desfășoară lunar. Comisia este alcătuită din 32 de membri, din care opt reprezentanți ai confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național, 10 reprezentanți ai confederațiilor patronale reprezentative la nivel național și 14 reprezentanți din partea autorităților publice locale. Confederațiile patronale și sindicale, dar și serviciile publice deconcentrate pot propune teme și probleme din sfera de activitate pentru a fi comunicate și pentru a configura programul întâlnirilor. De asemenea, pot avea loc și întâlniri care sunt organizate la solicitarea partenerilor sociali, în conformitate cu regulamentul de organizare și funcționare al comisiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.