A crescut numărul pacienţilor cu infecţii acute şi respiratorii

0
100

Ne aflăm în plin sezon al infecțiilor acute ale căilor respiratorii, pne­u­monii şi gripe. Aceste infecţii sunt produse de virusurile cu tropism respirator dintre care cel mai de temut este virusul gripal.
Pentru prevenirea gripei mijlocul de prevenire cel mai eficient este vaccinarea, însoțită de: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor de unică folosinţă pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos: alimentaţie bogată în legume şi fructe, odihnă alternând cu mişcarea, izolarea la domiciliu, evitarea contactului cu alte persoane.
În Camera de Gardă – Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie a crescut numărul pacienților cu diverse forme de infecții acute respiratorii.
Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie a luat primele măsuri de prevenire şi limitare a infecţiilor respiratorii cu transmitere aeriană prin reducerea programului de vizită şi purtarea obligatorie a echipamentului de protecţie (mască facială şi botoşei de unică folosinţă).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.