“Viața este imprevizibilă!” • Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, diagnosticată cu o boală gravă autoimună

0
438

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a declarat la Conferința “Medicina de Urgență Azi” din Baia Mare, înainte de prezentarea lucrării Conf. univ. Dr. Horia Bumbea, cu tema “Urgențe în boli rare. Mastocitoza sistemică”, că se află în sală, de data aceasta, ca pacientă a unei boli autoimune.
„Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția mea din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.