Combaterea criminalităţii în 2019

0
23

Polițiștii maramureșeni au desfășurat activități operative, activități preventive și de sprijin al altor instituții din domeniul ordinii publice, intervenții la evenimente și activități de natură criminalistică ce au contribuit la menținerea unui grad de siguranță ridicat al comunității.
Sprijinul unității canine în anul precedent a fost unul semnificativ, reliefat atât de numărul activităților – 336 misiuni de menţinere a ordinii publice, 12 misiuni de prelucrare urmă, 4 misiuni de căutare salvare, 6 misiuni detectare tutun, 19 activități de promovare a imaginii poliției, cât și de contribuție efectivă la rezolvarea unor cauze deosebite.


Criminalitatea contra patrimoniului

Infracţiunile contra pa­trimoniului se situează în continuare la un nivel scăzut, față de 2018 fiind sesizate cu 5% mai puține infracțiuni de acest gen.
Furturile, care reprezintă 61,6% din totalul infracţiunilor de acest gen, s-au redus cu 9,7% față de anul precedent. În anul 2019, cele mai multe furturi sesizate au fost cele din locuinţe, din societăţi comerciale și cele din autoturisme.


Regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase

Polițiștii de profil au organizat 28 acţiuni din care 12 pe linie de arme și muniții și 16 pe linie de braconaj cinegetic, precum și 69 de acțiuni pe linie de explozivi și substanțe periculoase.
În cadrul acestora au fost efectuate 259 de controale și 13 percheziții, fiind dispuse măsuri de indisponibilizare a 74 de arme de foc, din care două arme de contrabandă și a peste 1.800 cartușe de diferite calibre.
S-au mai indisponibilizat 2 autovehicule folosite la braconaj cinegetic, 33 trofee de vânătoare și aproape 2.000 kg de articole pirotehnice, 950 kg de substanțe periculoase și 10 kg de mercur. Au fost constatate 69 infracțiuni incriminate de Codul penal sau de legi speciale şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.