Centru social în Borcut

0
107

În acest sat de munte, Mitru LEȘE, primarul orașului Tg. Lăpuș și vicepreședinte al Asociației ,,Meusiana pentru salvarea copiilor, adolescenților și adulților” din Franța, a obținut o finanțare din partea francezilor pentru construirea Centrului social de la Borcut.
De ce construcția s-a realizat la Borcut și nu în altă parte? În primul rând, prietenii francezi care fac parte din „Asociația meusiană pentru salvarea copiilor, adolescenților și adulților din România” au ales acest loc, lor le-a plăcut foarte mult zona.
Terenul cumpărat de francezi are 3.313 metri pătrați, din care construibil 727 mp, terase 133 mp, carosabile și pietonale – 340 mp. Spațiile verzi se întind pe 1.899 mp, parcări pe o suprafață de 75 mp, suprafețe cu podețe și trepte 27 mp. Este o clădire impunătoare, cu două aripi, o clădire P+1, cu 16 dormitoare, birouri, cantină cu bucătărie și anexe.
La acest centru s-au creat noi locuri de muncă. Grupului de donatori francezi li se cuvine toată recunoștința, aprecierea și mulțumirea lăpușenilor și nu doar lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.