Liber la plecat în America FĂRĂ VIZĂ?!…

0
84

România îndeplinește criteriile tehnice și de securitate legate de programul Visa Waiver și merită să fie parte a acestui program, fiind și partener și aliat de încredere al Statelor Unite – a declarat ambasadorul României la Washing­ton, George Cristian Maior.
La evenimentul „Romanian Social”, organizat de Romanians of DC, cea mai activă organizație a comunității ro­mâ­nești din zona Wash­ing­ton, condusă de Bogdan Banu, diplomatul român a mulțumit comunității pentru sprijinul acordat ambasadei în eforturile de aderare a României la acest program.


Autoturism căutat în Italia, descoperit în Satu Mare

Polițiștii de frontieră din Petea au oprit în trafic, pe comunicația Satu Mare – Dorolț, un autoturism marca Audi Q5, condus de cetățeanul român C. M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Satu Mare.
La control, s-au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mașina figurează ca fiind bun pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de autoritățile din Italia în data de 13 februarie a.c.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 48.000 lei, a fost indisponibilizat și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Marocani depistați la frontieră

Polițiștii de frontieră din Satu Mare și Petea au depistat, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, între localitățile Dara și Dorolț, doi cetă­țeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Drept urmare, cei doi au fost conduși la sediu pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Maroc, în vârstă de 20 și 22 de ani, ambii solicitanți de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania, respectiv Spania.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.