Seară de vis cu Compact

0
659

• Colaborare inedită cu Școala Gimnazială “George Coșbuc” și Școala Populară de Artă •

Colaborare inedită între elevii Școlii Gimnaziale “George Coșbuc” din Baia Mare, cei ai secției Școlii Populare de Artă și trupa Compact. La inițiativa profesorului, Lucian Iluț, șeful secției Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș, micii artiști au pornit în turneu național cu celebra formație. Pentru ca ideea să se poată concretiza, proiectul a fost redactat de prof. Melania Carmen Augustin în colaborare cu Alina Mihaela Stoian. Au urmat repetițiile sub coordonarea dirijoarei, prof. Melania Carmen Augustin. Pe holurile instituției de învățământ au putut fi auzite zilnic vocile copiilor care repetau entuziasmați piesa pentru concert, “Cântec pentru prieteni”.

“Experiență încântătoare și liniștitoare”

În final, au fost selectați 40 de copii din 200, în funcție de ambitus… piesa era într-o tonalitate foarte înaltă pentru ei; nu orice copil poate cânta astfel de acute, după cum a relatat dirijoarea grupului de copii.
“Cântatul în cor înseamnă mult mai mult decât repetiții și concerte. A cânta în armonie cu alte voci este una dintre cele mai încântătoare și liniștitoare experiențe de care un copil poate să aibă parte. E foarte important pentru un copil să facă parte dintr-un grup cu care să se conec­teze atât de frumos cum doar prin muzică este posibil. Iar șansa de a munci într-un grup, de a înregistra succese și a primi aplauze împreună e unică pentru evoluția acestuia”, a punctat prof. Melania Carmen Augustin.

Trăire pură, amintiri prețioase

Seara concertului trupei Compact din Satu Mare a fost una de vis. “Adolescentinele versuri au trezit emoții în fiecare suflet. Vibrațiile transmise de acordurile chitarei, ritmul tobelor, melancolia clapelor și inegalabilul Paul Ciuci au transpus perfecțiunea în realitate. În această atmosferă incendiară și-au făcut apariția grupul vocal al Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” și al Școlii Populare de Artă. Glasurile inocente, acutele atinse și trăirea pură au creat cu adevărat o seară de vis. Călăuz Ramona, mama unei fetițe din grupul vocal, afirma pe bună dreptate: «Formația Compact și copiii au creat amintiri prețioase, greu de egalat, în seara aceasta». Tot ceea ce mai putem spune este faptul că ne mai dorim astfel de momente, trăiri și emoții”, a concluzionat prof. învățământul primar, Paula Chende.
La rândul său, prof. Alina Bozga a concluzionat: “Copiii s-au bucurat de această experiență, iar eu am retrăit, cu drag, clipe din adolescență, melodiile formației Compact. A fost o ocazie extraordinară pe care nu o puteam rata. A fost ocazia copiilor noștri de a simți și trăi alături de oamenii aceștia minunați”.
Și solistul trupei Compact, Paul Ciuci, a avut doar cuvinte de laudă: “Aceeași atmosferă de exuberanță și bucurie, la fel ca și cu o seară înainte … de data asta în Satu Mare la Casa de Cultură a Sindicatelor. În final, au intrat pe scenă și au cântat cu noi copiii din Corul Școlii Gimnaziale “George Coșbuc” Baia Mare veniți special pentru concertul nostru. Superbă seară pentru cântat și pentru a fi alături de un public minunat”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.