Recuperare psihologică la Esperando

0
51

În cadrul Centrului de Recuperare Esperando serviciul de intervenție este bazat pe o colaborare foarte strânsă între specialiști și familie. Aceștia trebuie să coopereze pe întreg parcursul terapiei, de la evaluare și până la integrarea copilului sau persoanei în comunitate.
Terapia de recuperare nu se referă exclusiv la programul aplicat de specialiști în cadrul centrului, ea se extinde și în viața de zi cu zi a copilului, devenind un mod de viață.
Intervenția de recuperare presupune evaluarea abilităților cognitive, referindu-se la capacitatea copilului sau a persoanei de procesare a informației: atenția, memoria, planificarea și rezolvarea de probleme, categorizarea, abilitatea de comunicare, abilitățile motrice, sociale, competențe de autonomie personală; stabilirea unui plan de lucru, reevaluarea sau evaluarea periodică și adaptarea planului de intervenție potrivit nevoilor persoanei sau copilului; consilierea părinților privind planul de lucru, metodele de lucru, progresul copilului sau orice schimbare apare pe parcursul procesului terapeutic.
Părintele poate participa de câte ori dorește la terapie, beneficiind și de îndrumare a modului în care să lucreze acasă cu copilul.
Florica Iambor, psiholog la Asociația Esperando: „Un lucru foarte important este ca, pe întregul proces terapeutic, să nu ne concentrăm pe dizabilitatea persoanei, ci pe potențialul acesteia”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.