Cetățenii Țării Lăpușului au medic diabetolog

0
6764

Miercuri, 19 februarie 2020, am răspuns invitației dr. Dan Cupșa, directorul Spitalului orășenesc din Tg. Lăpuș, pentru a consemna o ştire de ultimă oră.
Se știe că bolnavii de diabet din toată Țara Lăpușului, peste 3.000 de persoane, trebuiau să se prezinte la cabinete de specialitate din Baia Mare sau din Cluj-Napoca. În repetate rânduri s-a pus problema deschiderii unui cabinet diabetologic și în cadrul Spitalului orășenesc, cu medic specialist. Și iată că visul lăpușenilor s-a împlinit. Începând cu 19 februarie 2020, bolnavii de diabet din toată Țara Lăpușului pot beneficia de consultații de specialitate oferite de dr. Ștefan Cristescu, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Dr. Ștefan Cristescu este medic specialist diabetolog, cu o bogată experiență clinică și universitară, absolvent al Universității de Medicină Cluj-Napoca, cu multiple cursuri de formare în domeniul neuropatiei diabetice și piciorului diabetic, în domeniul insulino-terapiei ino­vatoare, atât în țară, cât și în străinătate. Este participant activ la Congrese Naționale și Internaționale de la Beijing și Barcelona în cadrul Asociației Europene de Studii a Diabetului.
În cadrul cabinetului situat la etajul II al Spitalului orășenesc din Târgu Lăpuș, având contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș, pacienții pot beneficia, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, de consultații gratuite de specialitate: optimizarea stilului de viață, terapie comportamentală și controlul factorilor ambientali; stabilirea medicației specifice antidiabetice; educație terapeutică, monitorizare și evaluare periodică; testarea sensibilităților în vederea diagnosticului neuropatiei diabetice periferice, evaluarea indicelui gambă-braț; tratamentul supraponderii, obezității, dislipidemiilor, bolilor metabolice; consiliere nutrițională, plan individualizat, în funcție de rezultatul analizelor recomandate; îmbunătățirea stilului de viață, scădere în greutate optimă, sănătoasă, fără diete sau medicație „minune”.
Dr. Cristescu este sprijinit în munca sa zilnică de asistenta Zamfira Boga.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.