Solicitările Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenţi către Ministerul Sănătăţii

0
51

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi (SMMR) a transmis Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru creşterea măsurilor de protecţie a personalului medical, inclusiv a medicilor rezidenţi, implicaţi în mobilizarea naţională împotriva COVID-19.
SMMR doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra riscurilor extinse la care medicii rezidenţi, cât şi întreg personalul medical, sunt supuşi în activitatea lor, considerând resursele încă limitate din unităţile sanitare în care îşi desfăşoară activitatea. În majoritatea spitalelor, medicii rezidenţi sunt responsabili de triaj, reprezentând prima linie de interacţiune cu pacienţii, astfel fiind supuşi celor mai mari riscuri de infecţie. Printre punctele pe care le atinge solicitarea se numără alocarea de fonduri suplimentare pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi substanţe biocide, precum şi echipamente medicale şi medicamente necesare pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, în funcţie de gravitatea manifestărilor. De asemenea, crearea şi implementarea de protocoale şi metodologii dedicate în toate unităţile sanitare, pentru managementul corespunzător al pacienţilor, este extrem de important în acest moment.

Mobilizarea întregului corp medical

Din punct de vedere al resursei umane, SMMR propune mobilizarea întregului corp medical în oferirea îngrijirilor de sănătate în cadrul unui sistem de ture sau gărzi eficient, ce va evita suprasolicitarea fizică şi psihică a personalului medical, precum şi stabilirea unor măsuri speciale de protecţie şi de limitare a expunerii în cazul cadrelor medicale cu comorbidităţi preexistente, gravide sau alte categorii la risc.
SMMR încurajează me­dicii rezidenţi să raporteze toate neregulile apărute şi orice încălcare a drepturilor pe care le întâmpină la locul de muncă sau în relaţie cu alte autorităţi ale statului din domeniul medical şi le oferă toată susţinerea pentru soluţionarea cît mai rapidă a problemelor apărute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.