Amenzi de peste 90.000 lei şi numerar confiscat

0
36

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au intensificat acţiunile pentru a verifica dacă administratorii au suspendat activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor sau altor localuri publice. De asemenea, au fost efectuate verificări în domeniul jocurilor de noroc, îngrijirii personale, stomatologiei și în centre comerciale.
Astfel, pe parcursul acestor zile au fost verificaţi 168 de operatori economici din Baia Mare, Sighetu Marmației, Seini, Târgu Lăpuș, zona Cavnic, dar şi de pe raza comunelor Satulung, Ardusat și Coaș, stabilindu-se că administratorii au închis, iar spaţiile nu sunt deschise publicului şi nu derulează activităţi comerciale.
În ceea ce privește operatorii economici care derulează activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare și în domeniul produselor farmaceutice, urmare verificărilor, poliţiştii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli prevăzute de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 90.000 lei. De asemenea, peste 9.000 lei au fost ridicaţi în numerar.


Ţigări de contrabandă confiscate în Remeţi

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate pentru combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii din Remeţi au depistat, marţi dimineaţa, un autoturism parcat în faţa unui imobil din localitate, în care se observau mai multe colete de culoare neagră.
Poliţiştii au continuat activităţile stabilind că autoturismul aparţine unei femei, domiciliate în municipiul Satu Mare, iar în autovehicul au fost găsite 9.000 pachete cu țigări.
Întrucât nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă, ţigările au fost ridicate, iar autoturismul a fost indisponibilizat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.