Sancţiuni pentru nerespectarea circulaţiei

0
45

Duminică după-amiază, echipaje mixte au verificat, în sistem integrat, pe raza municipiului Baia Mare, respectarea prevederilor stabilite de Ordonanța Militară nr. 3/2020, cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.
Forțele de ordine au ajuns într-o zonă a municipiului, unde mai multe persoane se aflau în afara locuințelor. Echipajele alcătuite din polițiști, jandarmi și militari din cadrul MAp.N. le-au prezentat cetățenilor prevederile Art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, le-au solicitat și i-au atenționat cu privire la obligația respectării măsurii stabilite în temeiul instituirii stării de urgență.
O parte dintre persoane s-au conformat, iar altele au refuzat să dea curs solicitării echipelor de intervenție. La sediul Poliției Baia Mare au fost conduse 4 persoane care au fost identificate și sancționate contravențional, 2 persoane pentru lipsa documentelor și nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, cu privire la interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei şi celelalte 2 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.


Furt soluţionat cu operativitate de poliţişti în Coltău

Duminică, în jurul orei 11, poliţiştii din Groşi au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt dintr-o anexă gospodărescă din Coltău.
Primele verificări au relevat faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în anexă şi au sustras mai multe produse din carne. Prejudiciul a fost stabilit la valoarea de 3.500 lei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi au demarat activităţile specifice în vederea identificării autorilor. În cursul după-amiezii au fost identificaţi 3 tineri, toţi domiciliaţi în Coltău, bănuiţi de comiterea faptei. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând a propune măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.