Amenzi de peste 300.000 lei și bunuri confiscate

0
120

În județul Maramureș, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și cele ale Ministerului Apărării Naționale au executat, în ultimele 24 de ore, 106 misiuni, în care au fost angrenate 327 de efective.
La nivelul unităților administrativ-teritoriale au fost verificate peste 1.400 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.
S-au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale în valoare de 303.525 lei. De asemenea, pentru nerespectarea legislației în vigoare au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 9.235 lei.
Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sanc­ționate contravențional 150 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei.
În județul Maramureș sunt 41 locații de carantinare.
În izolare la domiciliu sunt 1.907 persoane, statistică ce include și membrii familiei.
În carantină sunt 943 persoane, venite din state situate în zona roșie de risc și care conform procedurilor stabilite au intrat în izolare la domiciliu.

Ordonanța Militară nr. 8/09.04.2020 (sinteză)

• Este permis pescuitul comercial și de acvacultură pe Dunăre și pescarii pot ieși din casă până la locul de pescuit.
• Este permisă circulația apicultorilor, de la locuință până la stupină și înapoi.
• Este permisă circulația pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și reparații auto.
• Se menține suspendarea zborurilor comerciale spre și dinspre Spania și dacă se prelungește starea de urgență pe teritoriul României.
• Piețele agroalimentare rămân deschise pentru cei cu certificat de producător auto și cu respectarea regulilor sanitare.
• Se permite deplasarea agricultorilor către piețele agroalimentare, cu documente doveditoare.
• Punctele de trecere a frontierei se închid total sau parțial dincolo de perioada stabilită inițial.
Prin punctele cu Ungaria – Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea – se permite intrarea și ieșirea lucrătorilor transfrontalieri, cu utilaje agricole. (PTF Sighetu Marmației rămâne, în continuare, închis).
• Se exceptează de la restricții lucrătorii transfrontalieri care vin din Ungaria și nu prezintă simptome de coronavirus.
Este vorba de persoane care locuiesc lângă granița româno-ungară și muncesc în țara opusă celei în care locuiește, respectiv România sau Ungaria.
• Sunt exceptate de la reguli, persoanele care se ocupă de aparatura medicală și care trebuie să instaleze echipamentele medicale, științifice, de apărare sau securitate națională.
• Se interzice exportul pentru: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea-soarelui, ulei de semințe, zahăr, produse de patiserie. (v.i.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.