CSM Știința Baia Mare, implicată, din nou, în lupta pentru titlu

0
98

CSM Știința Baia Mare este implicată în fiecare sezon în lupta pentru titlul de campion la rugby, aspect confirmat de foarte mulți ani încoace, în prim-plan mai fiind doi adversari redutabili, Timișoara Saracens și Steaua București.

Acestea sunt echipele care-și propun, an de an, titlul, meteoric mai apărând și CSM București, grupare care nu mai există. Dinamo nu mai este o forță pentru a se lupta cu celelalte rivale, trupa din Ștefan cel Mare ieșind de mult din aceste calcule, preferând să dea credit jucătorilor tineri.

Așa se face că și în această stagiune campioana în exercițiu se află în grafic, formația antrenată de Eugen Apjok fiind liderul la zi, cu 8 victorii acumulate din tot atâtea etape derulate. Șase puncte are CSM Știința peste principalul adversar, Steaua, și 11 mai mult decât gruparea bănățeană, însă sezonul este departe de a fi încheiat. Mai sunt de consumat încă patru etape, în care zimbrii băimăreni mai au de disputat două jocuri acasă cu „U” Cluj și Buzău, iar afară vor merge la Timișoara și Dinamo. Practic, este un singur meci dificil pentru formația de pe Arena Zimbrilor, cel cu Timișoara Saracens, restul fiind, la prima vedere, ca și adjudecate. Indiferent de deznodământul confruntării cu rivala de pe Bega, CSM Știința nu mai are cum pierde primele două poziții, nici șefia clasamentului, cu condiția să câștige partidele cu adversarii accesibili. După cum bine se știe, formatul campionatului în Superliga CEC Bank este tur-retur, iar după urmează semifinalele, cu echipele clasate pe primele două locuri ca formații gazdă, iar câștigătoarele din penultimul act urmând să dispute marea finală pe teren neutru. CSM Știința vizează primul loc la finalul sezonului regulat, iar în această situație ar avea parte de un adversar modest, Universitatea Cluj, echipă ce deține actualmente poziția a patra.

Așadar, CSM Știința are șansa ca în acest sezon să-și păstreze titlul, cu condiția să confirme, în continuare, parcursul ireproșabil din primele opt etape. Se pare că cei care se ocupă de destinele clubului de rugby au luat decizia corectă în momentul readucerii lui Eugen Apjok în postura de tehnician, antrenor care și-a impus filozofia de fiecare dată și care cunoaște foarte bine întrecerea internă. E, totuși, important cum vor răspunde jucătorii la cerințe în momentul reluării pregătirii, ultimul joc oficial pentru CSM Știința Baia Mare având loc în luna noiembrie a anului trecut. Sau poate ne trezim că Federația Română de Rugby va îngheța campionatul, însă până acum forul organizator nu a lansat nicio ipoteză în acest sens.

Cupa României, obiectiv ratat

Nu același lucru putem spune despre a doua competiție ca valoare din întrecerea internă, Cupa României. CSM Știința Baia Mare a terminat pe locul secund în Grupa A, fiind devansată în clasament de Timișoara Saracens, echipă ce a disputat și finala, fiind învinsă de Steaua. Zimbrii au clacat în această competiție tocmai în confruntările cu timișorenii, adversari de care nu au putut trece în niciunul dintre cele două jocuri. Unul dintre meciuri s-a terminat la egalitate, iar celălalt a revenit rivalei din vestul țării, aceste rezultate făcând să pierdem prima poziție. Nu s-a făcut o tragedie din acest obiectiv irosit, CSM Știința Baia Mare având acum șansa să se reabiliteze în campionat, dominat cu autoritate în cele opt etape. Rămâne ca jucătorii împreună cu staff-ul tehnic să aibă o strategie bine pusă la punct care să le confere un nou titlu de campioni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.