Maramureșenii, chemați să își recupereze cărțile de muncă

0
92

Oficialii Casei Județene de Pensii Maramureș informează maramureșenii că, potrivit dispozițiilor art. 279 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii: “vechimea in muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă. Anunțul privind pierderea carnetelor de muncă emise în temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se publică in Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.”
În situația în care persoanele care nu mai dețin carnetul de muncă, dar, din diferite motive, nu au declarat pierderea acestuia în Monitorul Oficial și solicită stabilirea drepturilor de pensie în baza altor documente prevăzute de lege, recunoașterea vechimii de muncă dovedite prin adeverințe eliberate de angajatori sau deținătorii legali de arhive, în condițiile legii, va fi condiționată de publicarea pierderii carnetului de muncă în Monitorul Oficial.
În prezent se mai găsesc cărți de muncă atât la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș, cât si la Casa Județeană de Pensii Maramureș – carnete neridicate de către angajatori sau persoane în cauză din diverse motive. Cei care sunt în această situație pot solicita informații la instituțiile menționate mai sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.